زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

سيد محمد برازنده-در فهرست هتل‌هاي برتر امروز که هيچگاه ساخته نشده‌اند سعي کرديم تا با بازنگري تاريخ هتل‌ها نگاهي نيز به آينده اين صنعت داشته باشيم.

همانطور که در ادامه اين گزارش خواهيد ديد، دو موضوع مهم و اصلي مدنظر قرار گرفته است، سياره متغيري که ماروي آن زندگي ‌مي‌کنيم و تفکر و انديشه‌اي که روزي خواسته يا ناخواسته مجبور به ترک اين سياره خواهيم شد.

اگر چه برخي از هتل‌هايي که در اين فهرست به آن‌ها اشاره مي‌شود، انتزاعي هستند، اما در بين آن‌ها هتل‌هايي نيز به چشم مي‌خورند که در حال سپري کردن مراحل آخر ساخت خود مي‌باشند. به نحوي که هم‌اکنون دو نمونه از هتل‌هاي معرفي شده، ساخته شده و در حال فعاليت هستند.

حال، اگر چه طراحان عقايد و انديشه‌هاي متفاوت و گوناگوني را براي ايجاد تغييرات در ساخت هتل‌هاي نسل بعدي به خدمت مي‌گيرند، اما هتلداران و مشتريان مي‌توانند در پي هتل‌هايي باشند که مدتي طولاني را در آن‌ها با آرامش سپري کنند.

هتل هارادس:

هتل هارادس،‌هتلي درختي است که توسط يک شرکت سوئدي طراحي شده است. سوئيت‌هاي اين هتل که به صورت مکعب طراحي شده‌اند داراي يک آشپزخانه، اتاق خواب، اتاق نشيمن و يک تراس بوده، از جدار خارجي آينه‌اي تشکيل شده و با بهره‌گيري از طبيعت اطراف، نمايي باز و زيبا را در اختيار مهمانان قرار مي‌دهد. اين هتل که توسط طراحان متعددي طراحي شده، به عقيده کارشناسان مخصوص تعطيلات سافاري بوده و به نوعي شکل مدرن‌تري از هتل بوتيک‌هاي امروزي است.

ايروتل( هتل هوايي):

اين هتل که آنرا جزيره مصنوعي مي‌نامند از 200 متر عرض و 65 متر ارتفاع برخوردار است. الکساندر آساروف، معمار روسي، اين هتل را در نهايت هم زيستي با محيط‌ زيست طراحي کرده به نحوي که به رغم مصنوعي بودن آن، هزينه بسيار ناچيزي براي ساخت آن در نظر گرفته شده است. در اين ميان، يکي از مهمترين ويژگي‌هاي اين هتل، سبک طراحي منحصر به فرد آن است که به واسطه آن آب موجود در بخش انتهايي هتل دست نخورده باقي مي‌ماند. کارشناسان، اين هتل را بهشت دوست‌داران محيط زيست مي‌نامند.

هتل هيلتون باريلوش:

هنوز هم بحث‌ها و مخالفت‌هايي در خصوص ظرفيت‌ ساخت اين هتل به عنوان يکي از شاخه‌هاي هتل‌هاي هيلتون وجود دارد. اين هتل که توسط يک گروه پرتغالي موسوم به ايموکوم (IMOCOM) و براساس طرحي از يک معمار آرژانتيني طراحي شده، ساختار متناسب با محيط زيست را داراست.

اگر چه حاميان اجراي اين طرح در نظر دارند آنرا به منطقه‌اي توريستي تبديل کنند، اما مخالفان آن نيز نگراني بسياري در خصوص تأثير اکولوژيکي اين هتل بر طبيعت کوهستاني اطراف دارند. يکي از عمده‌ترين دلايل قرار گرفتن اين هتل چشم مانند در فهرست برترين هتل‌هاي آينده، توانايي بالاي طراح آن در تلفيق جنبه‌هاي مهيج و کاربردي اين بنا مطابق با نظر طرفداران محيط زيست بوده است.

در حقيقت طراحان هتل ملزم به در نظر گرفتن جنبه‌هاي زيست محيطي بوده و موظف مي‌باشند تا در طراحي‌هاي خود، جنبه‌هاي نظري، حسي و کاربردي محصول يا بناي مورد نظر را توأمان و به نسبتي مساوي در نظر گيرند.

هتل تاشو:

يکي از ويژگي‌هاي مهم اين هتل، قابل حمل بودن آن است. به اين مضمون که شما مي‌توانيد آنرا به جشن مورد علاقه خود برده و در صورت خسته شدن از جشن هتل را برداشته و با خود ببريد.

ناچيز بودن آثار منفي زيست محيطي اين هتل، عواقب سوء و تنفرآميز آن را کم کرده و در نتيجه چهره‌اي مثبت از آن را در انتهاي هر سفر و تعطيلات بر جاي مي‌گذارد. از سوي ديگر در صورت کاربردي شدن استفاده از اين هتل نيازي نيست براي رويدادهاي بزرگي که تنها يک بار اتفاق مي‌افتند، هتل‌هايي را با تعداد زياد اتاق‌هايي ساخت که هيچگاه مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.

از اين رو يک مؤسسه معماري بريتانيايي در نظر دارد با صرف هزينه‌اي 72 تا 104 ميليون دلاري، يکبار براي هميشه هتلي مجهز با امکانات ويژه ساخته و براي هميشه آنرا در هنگام مراسم و رويدادهاي متنوع مورد استفاده قرار دهد.

هتل سکوي نفت:

برخلاف هتل‌هاي تاشو، که ساخت آ‌ن‌ها مبتني بر وجوب منظره‌اي زيبا و ديدني در نقاط مختلف جهان نبود، سکوهاي نفتي اين امکان را به ما مي‌دهند تا از بناهاي موجود، بدون خلاص شدن از شر تأثيرات زيست محيطي آن‌ها، حداکثر استفاده را ببريم.

امروزه هزينه‌هايي ميلياردي صرف را ه اندازي سکوهاي نفتي از کار افتاده‌ مي‌شود، از اينرو يک شرکت معماري اروپايي براي استفاده مجدد از اين سازه‌، طرحي جديد را پايه‌ريزي کرد. براساس اين طرح که مورد حمايت و تشويق دوستداران طبيعت قرار گرفت، اين سکو‌ها به عنوان بنادري براي کشتي‌هاي مسافرتي کروز مورد استفاده قرار گرفتند. به گفته مجريان اين طرح، راه‌اندازي هتل به اين معني است که صنعت هتل‌داري در حال هرس کردن روش‌هاي پيشين و روي آوردن به روش‌هايي سازگار با محيط زيست براي آينده است.

هتل پوزيدون:

اين هتل نوعي تفرجگاه زير دريايي است که توسط يک شرکت سازنده زير دريايي نيروي دريايي آمريکا طراحي شده است.

طراحي‌هاي اوليه تکميل شده و بر اساس آخرين گزارش‌ها مراحل انتهايي اجراء را در مرداب مرجاني سواحل فيجي طي مي‌کند. اين هتل يا تفرجگاه 22 اتاق به مساحت 550 فوت مربع داشته و هر يک از اتاق‌ها نمايي 270 درجه به اقيانوس دارند. اين نما به کمک پنجره‌ آکرليکي ضخيمي که 70 درصد از فضاي ديوار اتاق‌ها را در برگرفته، در اختيار مسافران قرار دارد.

اين هتل شامل يک رستوران زيرآبي،‌کتابخانه، اتاق کنفرانس، نمازخانه يا کليساي کوچکي مخصوص مراسم ازدواج، استخر و سوئيتي به مساحت 1200 فوت مربع مي‌باشد.

کارشناسان معتقدند، بالا و پائين آمدن سطح آب درياها که امروزه به يکي از نگراني‌هاي اصلي جوامع شهري تبديل شده، جهت‌گيري به سمت ايجاد چنين‌ هتل‌هايي از اهميت بالايي برخوردار خواهد بود.

در نگاه نخست، اگر چه آن طور که بايد، نمي‌توان از آن به عنوان هتلي سبز نام برد، اما متخصصان بر اين باورند که در صورت تداوم بالا آمدن سطح آب درياها، انديشيدن به ساخت چنين بناهايي در آينده، سود فراواني خواهد داشت.

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد