هیچ قاره دیگری در این سیاره به اندازه آسیا دارای معبدهای متنوع نیست. از اینرو ، شاید تعجب آور نباشد که آسیا زادگاه بسیاری از ادیان اصلی جهان و همچنین بسیاری از باورهای دیگر می باشد. بسیاری از این مذاهب، از جمله بودیسم، هندوئیسم، جین، سیک و تائویسم، الهام بخش ساخت معروف ترین معابد در جهان بوده اند.
10 معبد لوتوس (Lotus Temple)
این معبد که به علت ظاهر شبیه به گل نیلوفر آبی به معبد لوتوس معروف است، یک کاخ بهائی معروف می باشد. شکل نیلوفر آبی معبد توسط 27 سنگ مرمر پوشیده از گلبرگ به شکل یک خوشه منظم تشکیل شده است. این معبد از سال 1986 تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری در دهلی نو شده است. پارک سرسبز اطراف این معبد منظره بسیار خوبی دارد اما اکثرا از مناطق ممنوعه محسوب می شود و نمی توان در آن به گشت و گذار پرداخت.
9 معبد رانکپور (Ranakpur Temple)
معبد رانکپور که به آدیناتا اختصاص داده شده است، یک معبد جینی بسیار زیبا می باشد. معبد راناکپور یا رانکپور ، واقع در روستای رانکپور، در 95 کیلومتری شهر آدایپور است . معبد دارای بیش از 1444 ستون مرمری می باشد که به دقت فراونی حکاکی شده اند.ستون ها به گونه ای متفاوت حکاکی شده و هیچ دو ستونی یکسان نمی باشد. این معبد منعکس کننده فتح تیرتانکارا بوده و بازگوی جهان هستی می باشد. قدمت این معبد بحث برانگیز بین اواخر قرن چهاردهم و اواسط قرن پانزدهم تخیمن زده شده است.
8 تکسانگ زونگ (Taktsang Dzong)
این صومعه در لبه صخره ای 900 متری واقع شده است . معبد تکسانگ زونگ یا "آشیانه ببر"، منظره ای چشمگیر را ایجاد می کند که نماد غیر رسمی بوتان است. برای رسیدن به این معبد، حدود 2-3 ساعت راهپیمایی لازم است. صومعه اصلی در قرن 17 ساخته شد اما بسیاری از ساختمان های آن در آتش غم انگیز سال 1998 تخریب شد. از آن زمان، معبد با زحمت فراوان مجددا به شکوه سابق خود بازسازی شد.
7 معبد بودای زمرد (Temple of the Emerald Buddha)
معبد بودای زمرد یک معبد مشهور در بانکوک، واقع در داخل محوطه یک کاخ بزرگ است.در ساختمان اصلی و مرکزی، یک بودای زمرد قرار گرفته است که آراسته به لباس طلا بوده و یکی از قدیمی ترین و معروف ترین مجسمه های بودا در جهان است.
6 معبد بهشت (Temple of Heaven)
معبد بهشت در پکن به عنوان یک معبد تائوئیست در نظر گرفته می شود، اگر چه پرستش چینی ها از بهشت به قبل از تاریخ تائویسم باز می گردد. این معبد در طول سالهای 1406-1420 در زمان سلطنت یونگلو، که او نیز مسئول ساخت و ساز شهر ممنوعه بود، در پکن ساخته شد. این معبد نه تنها یک چشم زیبا دارد بلکه توسط یک پارک عمومی احاطه شده است که ساکنان محلی در تعطیلات آخر هفته در آنجا به تفریح می پردازند.
5 غرفه طلایی (Golden Pavilion)
معبد غرفه طلایی یکی از جاذبه های توریستی برتر در ژاپن و کیوتو است. این معبد در اصل به عنوان یک ویلای تفریحی برای آشیکاگا یوشیمیتسو بود که در اواخر قرن 14 ساخته شده است. متاسفانه، این معبد در سال 1950 توسط یک راهب جوان افراطی به آتش کشیده شد. پنج سال بعد، معبد بازسازی شد و مجددا نمای خود را بدست آورد. این معبد که با پوششی از طلا ساخته شده است، به زیبایی در برکه و تالاب ساختمان بازتاب می کند.
4 هارماندیر صاحب (Harmandir Sahib)
هارماندیر صاحب که به عنوان معبد طلایی نیز شناخته شده است، یکی از جاذبه های توریستی در امریتسار، و مهم ترین مکان مذهبی برای سیک ها می باشد. ساخت و ساز این معبد توسط جی گورو در قرن شانزدهم آغاز شد. در قرن نوزدهم، مهاراجه رانجیت طبقات فوقانی معبد را با طلا پوشاند. این معبد خیره کننده که همیشه پر از هزاران نفر زائر از سراسر هند می باشد، یکی از معبدهای زیبا در جهان محسوب می شود.
3 بعلبک (Baalbek)
بعلبک یک سایت باستان شناسی دیدنی و جذاب در شمال شرقی لبنان است. از قرن اول بعد از میلاد و در طی دو قرن، رومیان سه معبد در اینجا ساختند: ژوپیتر، باچئوس یا باخوس و ونوس. این معابد که به منظور بزرگترین معبد در امپراتوری روم ساخته شدند، معبد ژوپیتر دارای 54 ستون گرانیتی عظیم می باشد که هر کدام 21 متر ارتفاع دارد. از این تعداد، فقط 6 ستون باقی بطور سالم باقی مانده است که هنوز هم درخور توجه می باشند.
2 بوروبودور (Borobudur)
واقع در 40 کیلومتری شمال غربی یوگیاکارتا در جاوا، بوروبودور یکی از معروف ترین معابد بودایی در جهان است. بوروبودور در طی یک دوره 75 ساله در قرن 8 و 9 توسط پادشاهی سالندرا از حدود دو میلیون بلوک سنگ ساخته شده است. این بنا در قرن چهاردهم به دلایلی که هنوز هم اسرارآمیز می باشد، برای قرن ها در جنگل و در زیر لایه ای از خاکستر آتشفشانی رها شده بود. امروزه بوروبودور یکی از جاذبه های توریستی محبوب در اندونزی است
1 معبد آنگکور وات (Angkor Wat)
آنگکور وات (به معنی " پرستشگاه شهر") با شکوه ترین و بزرگترین معابد آنگکور است که وسعت آن نزدیک به 200 هکتار می باشد. انگكور وات نمونهاي عالي از معماري كلاسيك خمرها، موسوم به سبك انگكور وات، است. این بنا که در دوران پادشاهی شاه سوریاوارمان دوم ساخته شده است، یک محوطه بزرگ مستطیلی شکل این معبد را احاطه کرده است که از طریق سه تراس مستطیلی شکل به حرم مرکزی متصل می شوند. بلندترین ارتفاع این معبد 213 متر است. برجهايي به شكل شكوفه نيلوفر، راهروهاي هم محور و ايوانهاي صليبي شكل كه به موازات محور اصلي معبد ساخته شدهاند از شاخصهاي اصلي سبك معماري انگكور وات هستند. بر ديوارههاي اين معبد، همچنين تصاويري از اسطورههاي ماهاباراتا و رامايانا نقش بسته است. در اواخر قرن سیزدهم، آنگکور وات به تدریج از یک معبد هندو به یک معبد تراوادا بودایی تبدیل شد. بر خلاف معابد دیگر در انگکور که پس از سقوط امپراطوری خمر در قرن پانزدهم رها شده بودند، آنگکور وات همچنان یک حرم بودایی باقی مانده است.