زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

باور اين حقيقت که 4 فرودگاه از 5 فرودگاه برتر دنيا در کشورهاي آسيايي قرار دارند، شايد دشوار باشد اما نگاهي به پيشرفت‌هاي کشورهاي آسيايي در صنعت هوانوردي و سرمايه‌گذاري‌هاي ميلياردي آن‌ها در تجهيز فرودگاه‌ها طي چند سال گذشته نشان مي‌دهد که ديگر نبايد اروپا يا امريکا را سردمداران اين حوزه دانست.
بي‌شک وجود فرودگاه‌هاي مجهز و وسيع در شهرها، تاثير بسياري در افزايش ترافيک پروازي به اين نقاط و در نتيجه رونق صنعت هوانوردي در اين شهرها و کشورها خواهد داشت. روي آوردن گردشگران به سفرهاي هوايي به منظور رسيدن هرچه سريع‌تر به مقصدهاي مورد نظر، سبب شده است کشورهاي مختلف تمرکزي ويژه بر بخش فرودگاه داشته باشند.
آنچه در ادامه خواهيد خواند معرفي 5 فرودگاه برتر جهان از نگاه سايت اسکاي ترکس است که از ميان 385 فرودگاه انتخاب شده‌اند.

1- فرودگاه بين‌المللي پکن؛ چين:

فرودگاه بين‌المللي مرکزي پکن که به «دروازه چين» نيز شهرت دارد، يکي از مهم‌ترين فرودگاه‌هاي بين‌المللي اين کشور محسوب مي‌شود که پروازهاي مختلفي به 120 مقصد بين‌المللي دارد. در سال 2008 و همزمان با بازي‌هاي المپيک پکن، اين فرودگاه به سومين ترمينال خود مجهز شد که پس از ترمينال شماره 3 فرودگاه دبي، دومين ترمينال جهان و از نظر محيطي، پنجمين فرودگاه جهان شناخته شده است.

آمار ورود و خروج مسافر در اين فرودگاه از سال 1978 تا سال 2010 رشدي چشمگير داشت و از يک ميليون نفر در سال به نزديک 74 ميليون مسافر در سال رسيد تا اين فرودگاه در رديف شلوغ‌ترين فرودگاه‌هاي جهان قرار بگيرد. فرودگاه بين‌المللي پکن اولين فرودگاه در آسياست که از 3 ترمينال، 3 باند پرواز و 2 برج مراقبت برخوردار است و روزانه 1400 پراوز از 90 شرکت هواپيمايي در آن انجام مي‌شود و با 223 فرودگاه جهان ارتباط دارد.

2- فرودگاه شيفول آمستردام؛ هلند:

اين فرودگاه شلوغ و پر ازدحام هلندي با 49 ميليون مسافر در سال 2011 و برقراري پرواز مستقيم به 313 مقصد در رده چهارم برترين فرودگاه‌هاي جهان قرار گرفته است. اين فرودگاه در سال 1916 مدرسه هوانوردي نيروي هوايي هلند بود و اولين پرواز غيرنظامي در آن توسط شرکت هوايي کي ال ام در سال 1920 انجام گرفت. اين فرودگاه بعدها به فرودگاه مخصوص شرکت‌هاي کي ال ام، آرک فلاي، خطوط هوايي کروندون داچ، مارتين اير و ترانساويا تبديل شد. گفتني است شيفول نخستين فرودگاهي است که به عنوان پايگاه اروپايي خطوط هوايي دلتا معرفي شده است.

3- فرودگاه بين‌المللي هنگ‌کنگ؛ هنگ‌کنگ:

فرودگاه بين‌المللي هنگ‌کنگ با 54 ميليون مسافر در سال 2011 که از مجموع 900 مسافر روزانه بيش از 100 شرکت هوايي به دست آمد، سومين فرودگاه جهان معرفي شد. پروازهاي اين فرودگاه به 160 نقطه جهان انجام مي‌شود که 40 نقطه آن در کشور چين است.

فرودگاه بين‌المللي هنگ‌کنگ در سال 1998 افتتاح شد و به دليل برخورداري از 2 ترمينال و 2 باند پرواز، فوايد اقتصادي و اعتبار اجتماعي فراواني را نصيب اين کشور کرد. مقامات اين فرودگاه درصددند با سرمايه‌اي 12 ميليارد دلاري ترمينال مخصوص هواپيماهاي باري را تا سال 2013 به اين فرودگاه بيفزايند و همچنين مقدمات کار را براي افزودن سومين ترمينال مسافربري تا سال 2030 فراهم آورند.

4- فرودگاه چانگي؛ سنگاپور:

فرودگاه چانگي هفتمين فرودگاه شلوغ جهان است که پروازهاي بيش از 100 شرکت هواپيمايي به 220 شهر از 60 کشور جهان در آن انجام مي‌گيرد. در سال 2011 بيش از 46 ميليون گردشگر که 9 برابر جمعيت سنگاپور را تشکيل مي‌دهند در اين فرودگاه جابه‌جا شدند و بر اساس بررسي‌هاي صورت گرفته در هر 100 ثانيه يک هواپيما در اين فرودگاه فرود مي‌آيد يا از آن پرواز مي‌کند.

از ديگر ويژگي‌هاي اين فرودگاه مي‌توان به تعداد زياد فروشگاه‌هاي آن اشاره کرد که با 360 غرفه در فضايي تجاري به مساحت 70هزار متر مربع، بهترين مکان براي خريد در تمام سنگاپور است. شرکت‌هاي مهم هواپيمايي آسيا همچون سنگاپور ايرلاينز، سيلک اير، اسکوت، تايگر ايرويز و جت استار در اين فرودگاه دفتر مرکزي دارند.

5- فرودگاه بين‌المللي اينچئون؛ کره جنوبي:

فرودگاه بين‌المللي اينچئون کره جنوبي، تنها فرودگاه جهان است که براي هفتمين‌بار متوالي عنوان برترين فرودگاه را به خود اختصاص داده است. اين فرودگاه که داراي 4 طبقه روي زمين و 2 طبقه زير زمين است، يکي از بزرگ‌ترين فرودگاه‌هاي جهان نيز شناخته مي‌شود. از جمله بخش‌هاي ويژه اين فرودگاه مي‌توان به زمين گلف، اتاق‌ خواب‌هاي خصوصي، زمين مخصوص اسکي، باغ‌هاي مسقف و موزه فرهنگ کره اشاره کرد. در اين فرودگاه که به يکي از برترين فرودگاه‌هاي قاره آسيا تبديل شده، هر ماه 18 هزار پرواز انجام مي‌شود که تقريبا تمام آن‌ها بين‌المللي هستند. اين فرودگاه همچين سالانه 410 هزار پرواز را پشتيباني و نزديک به 44 ميليون مسافر را جابه‌جا مي‌کند.

طرح‌هاي توسعه مختلفي براي اين فرودگاه در نظر گرفته شده است که از جمله آن‌ها مي‌توان به افزودن ترمينال دوم تا سال 2017 و ترمينال مخصوص حمل بار اشاره کرد. احداث راه آهن شهري در اين فرودگاه براي جابه‌جايي راحت‌تر مسافر تا مرکز شهر سئول نيز يکي ديگر از طرح‌هاي توسعه آن به شمار مي‌رود.

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد