شهر زيرزميني اويی در زير بافت شهر نوش آباد در 8 کيلومتري شمال کاشان در استان اصفهان قرار دارد. اين شهر در 3 طبقه در زير زمين با عمق بين 4 تا 18 متر بصورت دست کن ايجاد شده و فضاهاي متعددي از جمله اطاق، راهرو و چاهها و کانالهاي زيادي براي در امان ماندن از دست اشرار دارد. تا سال 1381 هيچ اطلاعات مستندي از اين مجموعه به لحاظ سيستم دفاعي و پناهگاهي از آن در دست نبود و به دخمه های اسرار آميز شهرت داشت. راههاي ورود به داخل اين مجموعه به شکل مخفي در منازل يا داخل قلعه خشتي در مجاور شهر و يا محلهاي پر جمعيت و داخل کانالهاي پايابهايي که از زير خانهها و براي گذر آب قنات ايجاد شده، چاههاي داخل مساجد و باغها و بازارها و هر جايي که در زمان حمله دشمن امکان دسترسي سريع و فرار ساکنان را فراهم ميکرده، ايجاد شده است.
در طول مسير شهر زيرزميني اويی اطاقهايي به ابعاد مختلف براي اسکان موقت حفاري کردهاند. در بدنه اطاقها تعدادي تاقچه مشاهده ميشود. هر اطاق 180 سانتي متر ارتفاع دارد. اطاقها به شکل تو در تو و با راهروهاي زاويهدار که ديد مستقيم را با فضاي بعدي از بين ميبرد، ساخته شده است. در 20سانتي متري زير سقف و به فاصله 1متر در تمام بدنه اطاقها حفرههايي براي قرار دادن چراغهاي پيه سوز جهت تامين روشنايي فضاها تعبه شده است.

در بدنه ديوار اطاقها و در بعضي از آنها چاهکهايي مشاهده ميشود که به سختي ميتوان وارد آن شد؛ ارتفاع اين چاهکها 3تا 5متر است که راه ارتباطي به طبقات بعدي است. با توجه به تو در تو بودن فضاها هيچ گونه مشکل تنفسي احساس نميشود و اين يکي از شگفتيهاي داخل اين مجموعه است.

آب مصرفي و شرب ساکنين داخل شهر زير زميني توسط راههاي مخفي که به پايابهاي مرتبط به رشته قناتها بوده و از زير زمين ميگذرد تامين مي شد.اين فضاها نه تنها در سطح زيرين شهر گسترده شده بلکه تا حصار بيرون شهر و حتي شهر تاريخي و تالار نياسر راه دارد.