زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

ساهره رحيمي- امروزه گردشگري در بسياري از کشورها، نيروي اصلي بهبود و رشد اقتصادي کشور محسوب مي‌شود و يکي از پويا‌ترين فعاليت‌هاي اقتصادي عصر حاضر است که نقش مهمي در توسعه پايدار محلي ايفا مي‌کند به طوري که با ايجاد فرصتي راهبردي به اقتصاد تنوع بخشيده و موجب اشتغال‌زايي و درآمد مي‌شود.

گردشگري، اين صنعت از طريق ترکيب و به کارگيري همزمان منابع داخلي و خارجي منافع اجتماعي، اقتصادي، زيست محيطي و فرهنگي زيادي را به همراه دارد و رشد و توسعه روز افزون گردشگري شاخه‌هاي زيادي را به اين صنعت اضافه کرده که هر يک از آنها به طور مستقيم و غير‌مستقيم در درآمد حاصله صنعت توريسم نقش آفريني مي کنند.

يکي از اين زير شاخه‌هاي توريسم، گردشگري سلامت، پزشکي يا درماني است که به منظور مسافرت براي معالجه بعضي بيماري‌ها يا انجام يک نوع عمل جراحي در بيمارستان‌ها يا مراکز پزشکي و يا حضور در بهترين آب‌هاي معدني کشور با موثرترين آثار درماني و استفاده از اين پتانسيل‌ها صورت مي‌گيرد.

آن طور که پيداست گردشگري سلامت هميشه وجود داشته ولي کسي تا قبل از قرن هجدهم اهميت چنداني براي آن قائل نبوده و عموما مناطقي که آب‌هاي معدني داشتند براي درمان امراض مختلف از بيماري‌هاي روده‌اي گرفته تا کبدي و استخوان درد و پوست و... مورد توجه قرار گرفتند که اين شيوه بيشتر در کشورهاي اروپايي به خصوص انگلستان رواج داشت از آنجايي که خود به عنوان مقصد گردشگري شناخته شده است.

گردشگري سلامت و درمان در کشورمان خواه ناخواه از رونق بسيار بالايي برخوردار است. بطوري که شمار کيفيت و پراکنش چشمه‌هاي آب گرم در ايران به گونه‌اي مي‌باشد که طبيعت درماني با استفاده از آب‌هاي گرم طبيعي را به عنوان يکي از مهم‌ترين منابع اکوتوريسم کشور معرفي مي‌کند و اغلب چشمه‌هاي آب گرم ايران در دامنه‌هاي رشته کوه البرز قرار دارند و برخي از انواع ديگر طبيعت‌درماني همچون لجن‌درماني نيز در مناطقي از کشور همچون درياچه اروميه و دامنه‌هاي قله آتشفشاني تفتان در بلوچستان رواج دارد.

در حال حاضر در ايران 472 چشمه آبگرم پذيراي گردشگران سلامت است که 4 تا 7 درصد از گردشگران ورودي به کشور را گردشگران سلامت تشکيل مي‌دهند و بيشترين اين درصد را شهرستان سرعين در استان اردبيل دارا مي‌باشد.

در استان ايلام در فاصله 4 کيلومتري از شهرستان دهلران مجموعه حمام‌هاي آبگرم با چشمه‌هاي فراوان واقع است به خاطر مواد گوگردي و مواد معدني ديگر اين چشمه‌ها با دماي 45 درجه و 50 درجه در تمام فصول سال مورد استفاده گردشگران داخل و خارج از استان قرار گرفته و آب اين چشمه‌ها براي درمان بيماران پوستي – استخواني و غيره مفيد است.

از لجن آبگرم مذکور براي رفع دردهاي مزمن مفصلي و زيبايي پوست استفاده مي‌کنند. لازم به ذکر است در بالا دست اين آبگرم چشمه ي قير روان وجود دارد که بر اساس تحقيقات انجام شده اين قير مي‌تواند در درمان برخي از بيماري‌هاي بدن مفيد باشد که مي‌توان آنرا قير‌درماني ناميد.

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد